Skip to main content

Wie zijn wij?

Over gemeente Wijdemeren

Samen werken aan de toekomst van Wijdemeren

Wij zijn #IkJijWijdemeren! Omdat we klein zijn, weten collega’s elkaar snel te vinden en kun je echt verschil maken. Het verder ontwikkelen van onze organisatie staat de komende jaren centraal. Ons doel? Maatschappelijke opgaven en bestuurlijke ambities realiseren voor inwoners, bedrijven en instellingen. Belangrijke eigenschappen voor ons zijn: eigenaarschap, eigentijds en vernieuwend, inclusief, benaderbaar en professioneel. Dat is #MooiVoorElkaar!

Wat kan ik betekenen?

Vanuit een sterke overtuiging levert ieder individu binnen Wijdemeren een bijdrage aan de vormgeving van uitdagingen binnen de gemeente. Stabiel, koersvast en betrokken. ‘Ik’ staat voor onze ruim 200 medewerkers.

Jij werkt mee aan de toekomst

Een kweekvijver voor talent, een stroom aan ontwikkeling en een schitterende plek voor duurzame groei. ‘Jij’ staat voor potentiële nieuwe collega’s die hier onderdeel van kunnen worden.

Bij Wijdemeren zijn we één

Wijdemeren, jouw schitterende groene werkveld vol ontwikkelingen en opgaven. De combinatie van natuur en kleine dorpen binnen de Randstad. Eigentijds, inclusief en benaderbaar zijn we als gemeente onderweg naar de volgende fase.

test
test
test
test
test
test

Onze geschiedenis

Welkom in Wijdemeren! Een gemeente met een rijke historie, bijzondere natuur en veel water. We bestaan sinds 1 januari 2002, toen de gemeente Loosdrecht fuseerde met gemeenten ‘s-Graveland en Nederhorst den Berg. In de 19e eeuw zorgden turfstekers met het uitgraven van veen ervoor dat wij vandaag zulke mooie plassen en legakkers hebben. Dit mooie gebied trok al in de gouden eeuw rijke Amsterdamse kooplieden aan, en vele schilders rond 1900.

Onze missie en visie

Met ruim 200 collega’s werken we voor ruim 24.000 inwoners en de vele bezoekers die ieder jaar naar onze dorpen trekken. We doen dit mét elkaar en vóór onze inwoners, zodat zij prettig kunnen wonen, werken en recreëren in het mooiste stukje van Nederland. Wij werken proactief en transparant samen met onze inwoners, bedrijven en partners aan vraagstukken en het versterken van de vitaliteit van onze dorpen. Samen werken we actief aan een duurzame, inclusieve samenleving.

Onze toekomst

De gemeente Wijdemeren heeft het voornemen om begin 2027 te gaan fuseren met (een) andere gemeente(n). Welke gemeente is nog niet bekend. Wijdemeren voert hierover gesprekken met Hilversum en Gooise Meren. Hiermee gaan we een interessante en uitdagende fase in, want we willen onze inwoners zo goed mogelijk van dienst blijven. Werk aan de winkel dus, terwijl de winkel gewoon open blijft! We zijn op zoek naar collega’s die zich aan deze opgave willen verbinden. Wil jij onderdeel uitmaken van een bijzonder proces? Dan horen we graag van je! #IkJijWijdemeren

Waar werken onze collega’s?

Ontdek onze afdelingen