Skip to main content

Omgeving

Afdeling

Omgeving

Werken voor de afdeling Omgeving betekent veel (met) buiten bezig zijn, bijvoorbeeld met projecten zoals het vervangen van rioleringen en het herinrichten van wegen. Daarnaast barst onze gemeente niet alleen van het groen, maar ook van het blauw! Samen werken we aan een mooie leefomgeving voor meer dan 24.000 inwoners.

Wat valt onder deze afdeling?

Vastgoed

Team vastgoed houdt zich bezig met het beheren, aankopen, verkopen en verhuren van gemeentelijk vastgoed, zoals het gemeentehuis en sportaccommodaties.

Buitendienst

Onze buitendienst houdt Wijdemeren mooi en schoon. Dit team onderhoudt ons groen, zoals plantsoenen, bomen en bermen, maar ook het grijs, zoals verkeersborden, straatreiniging en reparaties.

Ruimtelijk beleid en ontwikkeling

Dit team focust op ontwikkeling en uitvoering van beleid voor de ruimtelijke ordening, zoals gebiedsontwikkeling. Hoe zorgen we bijvoorbeeld dat we voorbereid zijn op klimaatverandering?

Beheer openbare ruimte

Dit team richt zich op het ontwerpen, inrichten, onderhouden en verbeteren van de openbare ruimte, zoals wegen, pleinen en bruggen. Zo maken we Wijdemeren steeds mooier.

test
test
test
test
test
test

Waar werken onze collega’s

Ontdek de verhalen van onze collega’s

“Ik wil graag mensen helpen, en mijn werk maakt dat mogelijk.”

Met mijn geografische kennis help ik collega’s, projectontwikkelaars, inwoners en bedrijven. Dat is het fijne van zo’n kleine gemeente die altijd in beweging blijft en waar iedereen je kent.

John van Dongen

Medewerker gegevensbeheer geo